Ik ben Anne Zwagers, 27 jaren oud en woon op het super gezellige Scheveningen. In het dagelijks leven houd ik mij bezig met dieren, vers en puur eten, creatief zijn, heel veel strandhangen, fotografie, natuur, plantjes, skaten en longboard surfen.

strand

Als kind bevond ik me, naast bij dieren en in bomen, vaak op, aan en in open water. Het zit in mijn genen. Mijn ouders windsurfden, opa had een catamaran en de familie een vakantiehuis in Zeeland, Burgh Haamstede. Als kind groeide ik op in Voorburg, maar bracht veel weekenden en vakanties door in Zeeland. Een walhalla voor een kind met boomhut, wilde paarden, bunkers, bos, konijnenveld en ... veel strand.

boot

Helaas werd het huis in 2000 gesloopt. Niet veel later werd ons vakantiehuis een woonark in Hoogmade met een stukje grond van een boer. Hier heb ik heel wat tijd heb doorgebracht en kom ik nog regelmatig. De tijd kwam ik door met zwemmen, varen, zeilen, achter bootjes hangen en uren achter elkaar spelen en helpen op de boerderij. Als het aan mij lag zette ik er mijn eigen paard neer. Helaas (of gelukkig) werd dit idee tegen gehouden door mijn ouders. De boer stemde er overigens mee in.

carriëre

Als ik niet bij de boot was, was ik bij de paardjes of op het hockeyveld. Uiteraard was ik ook altijd (oke, niet altijd) braaf aanwezig op school. Ik koos voor een creatief en technisch pretpakket, haalde mijn HAVO in 2010 en ging Mediatechnologie studeren in Utrecht. Een mooie tijd bestaande uit feesten, paarden en hockey. Hier en daar deed ik nog wat werk als model. Nog even woonde ik in Amsterdam, maar al snel kwam het moment waar ik al veelste lang naar uit keek. Ik studeerde af in 2016 met de Bachelor of Science op zak en kon ongebonden op reis. Na mijn 5 maanden durende reis door Azië ging ik aan de bak als Full Stack developer (lees creatieve duizendpoot) voor de startup Swapfiets in Delft.

back to the beach

Swap verhuisde naar Amsterdam en ik naar Scheveningen. Ik raakte verslaafd aan longboard surfen en mijn functie als frontend developer werd mij te specifiek. Sinds 20-5-2020 heb ik de overstap gemaakt naar freelance werk als AZ works. Ook hoop ik snel een vaste en creatieve parttime job in omgeving Den Haag te vinden. Geïnteresseerd in mij als ZZPer, vaste werknemer of als persoon?

neem gerust contact met mij op!

foutje

Swapfiets, waar ik destijds voor werkte, zocht naar een pand in Den Haag. En dus zocht ik naar een huisje in Den Haag (stad). Eind 2017 kwam een schattig Schevenings vissershuisje op mijn pad. Binnen een week was het rond. Vervolgens verhuisde Swap naar Amsterdam, oops.

surfen?

De meeste mensen verhuizen naar Scheveningen voor het strand of voor het surfen. Met mijn liefde voor strand en zee klinkt dit erg vanzelfsprekend, maar voor mij was dat kwartje nog niet gevallen. Wél had ik altijd al het idee om met een oud Volkswagen busje en surfplankjes op het dak rond te reizen. Maar leren surfen (vooral in Nederland) was nooit bij mij opgekomen.

addicted

Het duurde niet lang voor ik in trok en werd besmet met het surf virus. Scheveningen bleek een dorp op zich. De zeer relaxte surf, skate en muziek cultuur slokte me op en al snel wist ik dat ik Scheveningen-Dorp voorlopig niet zou verlaten. Ik ging van sofftop, naar een beginners funboard en al gauw had ik mijn eerste longboard. Dit duurde maar liefst 4 maanden. Een jaar later werd de collectie aangevuld met een tweede longboard. En inmiddels vind ik het tijd voor een derde.

skate

En tja, wie surft die skate. Ook dan gaat mijn voorkeur uit naar longboarden. Dus mijn collectie longboards is aangevuld met 2 longboards. Een compacte en een dancer.

photos by Riemkje Poortinga

thx Michael

Een jaar of vijf geleden ben ik mij gaan verdiepen in voeding. Ik las het boek 'Het Slimme darmen diëet' van Michael Dr. Mosley. En sindsdien heb ik mijn eetpatroon aangepast. Ik ben me nu meer dan ooit bewust van wat voeding met je lijf doet.

Ik houd van zo vers en puur mogelijk eten. Koken en bakken doe ik altijd met veel plezier. Ik zal altijd veel blijven eten, dat heb ik altijd gedaan. Maar wel de juiste dingen.

ik kies bewust

* zoveel mogelijk onbewerkt voedsel
* in mindere mate vlees en kip
* weinig zuivel, als ik kies voor zuivel ga ik voor geit of schaap
* onverpakt of in groot verpakking
* minder maar goed vlees van de slager
* vis bij de visboer
* geen toegevoegde suikers
* mindere hoeveelheden, meer kwaliteit
* zoveel mogelijk zelf maken (brood, crackers, saus, popcorn, chips, friet, kefir, hummus, drankjes, etc)
* vers, gedroogd of ingevroren (alles wat lang houdbaar is, is vaak bewerkt)
* diepvriesfruit en -groenten (gezond, makkelijk, goedkoop) of bio, het liefst nog onder de aarde of uit eigen tuin
* kruiden uit eigen tuin of van de turk
* zo min mogelijk voeding weggooien (dus ik stop zo'n beetje alles in de grond)

plantjes

Ik houd van experimenteren met zaadjes, vruchten en fruit. 95% uit mijn huis en tuin is zelf gekweekt vanuit vruchten en zaden. Ik doe niet aan zaadjes of planten kopen. Tenzij ik een specifiek soort wil (zwarte bes, palm uit Bonaire...). Zo neem ik van iedere reis ook altijd plantjes mee terug (might be illegal..). Mijn kiwi gold (3 stuks) gaat als een tierelier, daar ben ik denk het meeste trots op. Op het moment heb ik een flink aantal jonge sinaassappel en mandarijn boompjes staan. Ook pannekoeken stekjes en dragonfruit cactusjes zijn in de maak!

Nog op zoek naar een leuk plantje? Ik heb nog wel wat staan!

wat mij echt gelukkig maakt

Van jongs af aan ben ik al gek op paarden. Op mijn 6e had ik mijn eerste verzorg shetlanders en ik begon jong met lessen. Samen met een vriendin koos ik ieder jaar een ponykamp uit in de verste uithoek van Nederland. Daar waren onze moeders altijd erg blij mee. Na 10 jaar les stopte ik met rijden, maar ik begon het al snel te missen. Naast school, studie, hockey en andere hobbies probeerde ik daarom altijd ergens een paardje te verzorgen of bij te rijden. In mijn studententijd kwam ik bij een handelstal terrecht en begon met het trainen van paarden. In het buitenland weet ik altijd wel een paard te vinden en ook op Scheveningen is het me gelukt om te vinden wat me echt happy maakt: Het strand en een paard.

dreams

Het allerliefst heb ik een boerderijtje met wat paardjes aan huis. Aan zee... Ook droom ik er van om een tijd op een ranch in Amerika/Canada/Australië te werken en dat gaat ooit gebeuren. Maar ik houd ontzettend van Nederland. Juist hier in Nederland zijn enorm veel paarden en eigenaren die hulp kunnen gebruiken. Daarom blijg ik hier met paarden werken.

lees hoe op AZ horsemanship

Konijn

Dat ik opgegroeid ben met dieren ben ik mijn ouders heel dankbaar. Zo kwam mijn vader op een dag aanzetten met een wild konijn die hij bij de zaak had gevangen, genaamd Pieter Konijn. In mijn taal gewoon Nijniebees.

Hond (- konijn)

Nog voor ik 4 was kregen we een Gos d'atura Catala pup. We noemde haar Lana, dat is Spaans voor bolletje wol. Al gauw bleek het een draak van een pup, maar ze is goed opgedroogd. Lana en Nijniebees waren helaas niet zulke grote vrienden.

Cavia 1 t/m ?

Ik zal niet te veel de diepte in gaan over dit onderwerp. Laat ik zeggen dat ik veel cavia's heb gehad, gefokt en opgevangen.

Kat

Toen ik op kamers ging zag ik eindelijk de kans om een kat te nemen (want pappa allergisch). Het was een schichtig poesje die in een niet al te rustig studentenhuis terrecht kwam. Haar naam was de eerste maanden Poes, toen officieel Jillz. Al gauw werd Jillz omgedoopt tot Mánsterpoes. Tegenwoordig staat zij beter bekend al Pils. We zijn wat adressen rijker (Amsterdam, Voorburg, Boot) maar zijn nooit lang van elkaars zijde geweken. Jillzje woont nu lekker bij mij op Scheveningen en heeft alle rust gevonden.

Hond 2

Voor wat ik mij kon herinneren, is er altijd een hond geweest in mijn leven. Het verlies van Lana was dan ook groot. Het duurde 2 jaar voor een nieuw Gos d'atura teefje in ons leven kwam, Faya. In tegenstelling tot Lana was Faya de allerliefste pup die je je kon wensen. Faya was een knap teefje, goedgekeurd en geschikt voor de fok. We zouden geen pup houden.

Hond 3

Voor we het wisten was daar ons 3e Gos, ons eerste reu. En nog 5 dreumels. We noemde hem Alix (Lix). Ik zou hem omschrijven als dwars, doordrammer, stout, staart- en pootbijter, valsspeler, lui en ontzettend knap. Liefde op het eerste gezicht.

jong geleerd

Ik weet niet of het toeval is of dat het er echt van jongs af aan ingebrand zit. Wie mij een beetje kent, weet dat ik vaak met camera te vinden ben. Helaas geen roze meer. Ik fotografeer inmiddels ook liever buiten in de natuur, in plaats van mijn bed (?). Als het even kan kies ik voor duin, strand en zie. Iets wat kenmerkend is voor mijn fotografie.

camera

Ik ging van plastic speelgoedcamera naar analoog, versleet verschillen digitale compact cameraatjes (ik sleepte ze overal mee naar toe). De eerste spiegelreflex waar ik mee fotografeerde was de Canon 400D van mijn ouders. Snel volgde mijn eerste eigen spiegelreflex, een Canon 1100D. Even later verving ik deze door de 700D. Snel volgde een tweede camera als back-up, de 500D. Nu ben ik heel tevreden met de Canon 80D.

lenzen

Mijn favoriete en veruit meest gebruikte lens is de CANON EF II 100-400mm. Hiernaast gebruik ik de EF 50mm -plastic fantastic- veel (toch weer terug naar plastic). Mijn nieuwste aanschaf is de Canon EFS 10-18mm geweest. Op het verlanglijstje staat eigenlijk nog macro lensje.

bekijk mijn portfolio op AZ photography

crea bea and always busy

Naast fotograferen, dieren, natuur, surfen en meer buitenspelen, heb ik altijd duizend en één ideeën. Een rode lijn in deze ideeën is toch altijd wel 'iets' visualiseren met als doel vernieuwen en verbeteren. Van mijn website, tot bloempot, tot muurschildering tot kinder- of coffee table book. Zo houd ik mijzelf altijd lekker bezig.

Heb jij hulp nodig bij het creeëren van visuele content?

bekijk mijn werk op AZ graphic arts

TOP