levensstudie

Sinds mijn 6e werk ik met veel verschillende paarden. Ik ben gek op dieren en vind gedrag van gedomesticeerde dieren heel erg interessant. Ondanks dat ik voor een andere studierichting koos, ben ik mij altijd in het gedrag van dieren blijven verdiepen, met name paarden. En dit zal ik altijd blijven doen.

geduld

Ik heb met veel uiteenlopende rassen en karakters gewerkt op een handelstal. Keer op keer heb ik ervaren en bewezen dat je met een zachte hand, vertrouwen, connecten met het paard vanuit een natuurlijk oogpunt (instinctief voor het paard) en vooral met veel geduld enorm veel kan bereiken.

vertrouwen

Mijn grote droom is om met paarden te werken en nog meer ervaring op te doen. Ik wil meer leren en meer mensen en paarden helpen die het verdienen. Je bent namelijk niet te laat om opnieuw te beginnen. Je moet alleen weten hoe. En vertrouwen hebben.

Geef jij jezelf en jouw paard die kans om meer dan ooit verbonden te worden? Heb je vertrouwen en ben je bereid om er ├ęcht voor te gaan?

Neem contact met mij op

Wil jij meer leren over jouw paard en wil je jullie connectie versterken? Zoek je meer inspiratie? Ervaar je ongewenst gedrag of moeilijkheden bij jouw paard, zoals overgevoeligheid, agressie, angst of weinig respons? Dan help ik je heel graag!

Ik focus op natural horsemanship methodes die zo goed mogelijk aansluiten bij het instinctieve gedrag van het paard. Leren door respect te verdienen en respect te hebben en leren door 'pressure & release'. Iets wat opmerkelijk vaak niet bekend is bij paarden- en andere dier eigenaren. Want voor elk wezen met hersenen, is dit effectief toepasbaar. Ik heb door het bestuderen van deze methodes heel veel geleerd en heb in de praktijk veel ervaring opgedaan. Klinkt interessant allemaal, maar waar het op neer komt is: het paard leren aanvoelen. En daarin help ik jou maar ook mezelf groeien!

aanpak

Een sessie duurt zo'n 45-60 min. Van te voren plannen we een kennismaking van ongeveer 30 min. Zo leren we elkaar en het paard kennen. In de sessies wordt tijd besteed aan onderwerpen als leiden, sturen, oogcontact maken, volgen, desensitizen en meer! Ik begin de sessie altijd 1 op 1 met het paard zonder enige tack. Daarom is het belangrijk dat er beschikking is over een round pen, of een kleine losgooi ruimte. Vervolgens word jij aan het werk gezet.

Heb jij vertrouwen gekregen en kun je mijn hulp gebruiken? Neem dan contact met mij op via de mail.

Hopelijk tot ziens!

Laila - Danielle en Jessica

"Zo begripvol en empathisch als je naar paarden bent, geef je ook aan ons. En dit is jouw kracht".

"Je straal liefde, respect en openheid uit."

"Geweldige en bijzondere begeleiding."

coaching, rope halter, photography

Klik hier voor een video

Naast het volgen van coaching sessies, is het mogelijk een fotoshoot te plannen met AZ photography.
Voor mijn hele portfolio kun je onderstaande link volgen.

AZ photography

In de sessies maak ik gebruik van het handmade AZ rope halter. Deze is uiteraard ook te bestellen.

Het 4 knot rope halter en de 4 meter lange lead rope zijn perfect voor grondwerk. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren, afhankelijk van de voorraad. Mogelijke kleuren zijn rood, groen, donkerblauw, wit en beige.

Het touw is 6mm dik, heeft een gevlochten kern en een mantel van polyester. Het AZ rope halter heeft op de neus 4 knopen, zodat een lange, onprettige druk op de neus van het paard niet nodig is. Het touw valt extra laag op de wang, waardoor deze niet in het oog schuift. Het materiaal is van hoge kwaliteit, uitwasbaar, sterk, heel handbaar en heel zacht in de hand.

Bij het rope halter zit een 4 meter lange lead rope en een key chain! Het rope halter en lead rope zijn ook los verkrijgbaar. Het rope halter, de lead rope en de key chain zijn netjes afgewerkt met leer, gebrand met AZ en de naam van het paard, indien gewenst.

they suit every horse

Neem contact op voor meer informatie

Op het moment ben ik bezig met het illustreren van de theorie├źn en oefeningen. Deze zullen op een later moment te verkrijgen zijn. Volg onderstaande link om meer grafisch werk te bekijken.

AZ graphic arts

Coaching

Kennismakingsgesprek + 1 sessie (90 min)
50 euro
2e sessie (45-60 min)
50 euro
+ refund 20 euro
kennismaking
opvolgende sessie (45-60 min)
50 euro
excl. reiskosten
19 cent / km

Producten

Rope halter
20 euro
Lead rope 4 meter
20 euro
Rope halter + lead rope
nu 30 euro
AZ Photography (per uur)
80 euro